Choď na obsah Choď na menu
 


ČASOVÉ LEHOTY

23. 2. 2022

 

Časové lehoty pre tých, ktorí chcú poukázať % zo zaplatenej dane: 

15.1.2022 - Komora notárov SR zverejní definitívny Zoznam prijímateľov 2% na rok 2022

15.2.2022- posledný termín pre zamestnancov, aby požiadali zamestnávateľov o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň z príjmov fyzických osôb

31.3.2022 - posledný termín na podanie daňového priznania pre fyzické osoby, ktoré si podávajú daňové priznanie – v rámci DP sa poukazujú aj 2% z dane (3% v prípade dobrovoľníkov - Nezabudnite v tlačive: ak daňovník spĺňa podmienku na poukázanie 3 % z dane je potrebné odškrtnúť príslušné políčko na tlačive. ).

Ak fyzická osoba oznámi daňovému úradu predĺženie termínu na podanie daňového priznania, tak 2% poukazuje v tomto predĺženom termíne!

31.3.2022 – posledný termín na podanie daňového priznania pre právnické osoby – v rámci DP sa poukazujú aj 2% z dane.

Ak právnická osoba oznámi daňovému úradu predĺženie termínu na podanie daňového priznania, tak "2%" poukazuje v tomto predĺženom termíne!

Pokiaľ má právnická osoba hospodársky rok odlišný od kalendárneho roka, podáva daňové priznanie a poukazuje 2% v termíne na podanie daňového priznania.

30.4.2022 – posledný termín pre zamestnancov na podanie poštou, alebo osobné doručenie tlačív "Potvrdenia o zaplatení dane" a "Vyhlásenia o poukázaní podielu - platné tlačivo s označením V2Pv21 _1" prípadne s potvrdením o dobrovoľnej činnosti na Daňový úrad.

zdroj: www.rozhodni.sk